Huijaavatko työnhakijat, kun he käyttävät ChatGPT:tä ansioluetteloiden ja saatekirjeiden laatimiseen?

Ammattilaisten palkkaaminen ja rekrytointi on kasvava huolissaan siitä, että työnhakijat käyttävät tekoälyn ChatGPT-chatbotia haastatteluprosessin pelaamiseen antamalla sen kirjoittaa saatekirjeitä ja auttaa harjoittelemaan vastaamista monimutkaisiin kysymyksiin.

Pitäisikö henkilöstöjohtajien olla huolissaan siitä, että ChatGPT voi lisätä ehdokkaiden petoksia?

Glider AI, lahjakkuuksien laatualusta, joka teki kattavan tutkimuksen ehdokaspetoksista, sanoo ei. Itse asiassa se uskoo, että ChatGPT on myönteinen työkalu ehdokkaiden työtaitojen arvioimiseen.

”ChatGPT:n kaltaisten työkalujen omaksumatta jättäminen on edistyksen ja innovaatioiden sivuuttamista. ChatGPT:n sovellus ja kasvavat käyttötapaukset ovat syvällisiä, varsinkin kun otetaan huomioon sen lapsenkengät”, sanoi Satish Kumar, Glider AI:n toimitusjohtaja. ”Ehdokkaan kekseliäisyyden ymmärtäminen ChatGPT:n käytössä ja liiallisen riippuvuuden vähentäminen on tasapainossa.”

Yli 1 000:sta äskettäiseen ResumeBuilder.com-kyselyyn vastanneesta nykyisestä ja viimeaikaisesta työnhakijasta 46 prosenttia ilmoitti käyttävänsä ChatGPT:tä ansioluetteloiden tai saatekirjeiden kirjoittamiseen tai molempiin. Heistä noin 70 prosenttia sai työnantajilta korkeamman vastausprosentin ja 59 prosenttia palkattiin. Vain 11 prosenttia ei onnistunut saamaan työtä, kun haastattelija huomasi käyttäneensä ChatGPT:tä. Tutkimuksen mukaan ylimmän tason johtajat käyttävät tällä hetkellä ChatGPT:tä harvemmin kuin aloittelevat ja keskitason työnhakijat.

”ChatGPT:stä voi tulla pätevyys- ja taitokokonaisuus, jota hakija korostaa ansioluettelossaan, mikä ei eroa Excelistä, PowerPointista ja Photoshopista”, sanoi Andrew Higashi, San Franciscossa toimivan tulevaisuuden työn yrityksen ChangeEngine toimitusjohtaja ja toinen perustaja. . ”Uusimman teknologian käytön oppiminen on aina ollut uusien työntekijöiden etu. ChatGPT:n kehitys jatkui vuosien varrella, ja sen käyttäjien on pysyttävä uusimpien vivahteiden mukana.”

Liioiteltujen kokemusten ja taitojen havaitseminen

Kokemuksen ja taitojen lisääminen ChatGPT:n tuottamilla ansioluetteloilla ja saatekirjeillä ei monella tapaa eroa ansioluettelon kirjoituspalvelun palkkaamisesta.

”Palkauspäälliköt tietävät jo, että heidän tarkistamansa ansioluettelot eivät välttämättä ole sen esittäjän kirjoittamia”, sanoi Stacie Haller, ResumeBuilder.comin johtava uraneuvoja. Seattlessa sijaitseva ResumeBuilder.com auttaa työnhakijoita rakentamaan vahvan ansioluettelon.

”Tätä varten on olemassa ansioluettelon kirjoittajia, työvalmentajia ja verkkotyökaluja, ja tämä uusi tekniikka on vasta tämän päivän versio”, hän lisäsi. ”Seulonta on sama kuin aina, olipa sitten [ansioluettelon] kirjoittama ChatGPT tai ansioluettelopalvelu. Se riippuu haastatteluprosessista.”

Vaikka ChatGPT on edistynyttä tekniikkaa, matalan teknologian haastattelustrategiat ovat edelleen tehokkaita selvittämään, mikä on tarkkaa, liioiteltua tai keksittyä henkilön ansioluettelossa. Hakijan kehonkielen tarkkaileminen, viittausten kysyminen yksilön pehmeistä taidoista sekä taitojen testauksen ja reaaliaikaisen kriittisen ajattelun harjoitusten sisällyttäminen haastatteluun ovat tärkeämpiä kuin koskaan.

”Esimerkiksi ohjelmistosuunnittelijoiden tulisi taululle ja koodata yhdessä ennen rekrytointipäätösten tekemistä. Myyntiedustajien tulisi pitää valeesityksiä esitelläkseen alan tuntemustaan ja intohimoaan tuotetta kohtaan”, Higashi sanoi.

Bonuspisteet ChatGPT:n käytöstä

ChatGPT:tä käyttävillä hakijoilla saattaa olla etua rekrytointiprosessissa sen lisäksi, että he saavat apua erottuvan ansioluettelon ja saatekirjeen laatimisessa. Työkalun käyttö voi osoittaa heidän kekseliäisyyttään ja sopeutumiskykyään – kaksi ominaisuutta, jotka voivat tukea organisaatiota saavuttamaan tavoitteensa ja sopeutumaan muuttuviin liiketoimintaskenaarioihin.

”Jos ehdokas voi hyödyntää ChatGPT:tä hankkiakseen tietoa nopeammin – olipa kyseessä sitten vastaus puhelinhaastattelun aikana tai luovampi ansioluettelonsa rakentaminen – tämä voi olla merkki siitä, että tämä henkilö on tekniikan taita ja siitä voi päätyä loistava palkansaaja”, Allyn sanoi. Bailey, entinen HR-rekrytointipäällikkö Intelillä ja nykyinen rekrytointimenestyksen johtaja SmartRecruitersissa, jonka pääkonttori on San Francisco.

HR:n mahdollisuudet käyttää ChatGPT:tä rekrytointiprosessissa

Työnhakijat eivät ole ainoa hyötyvä ryhmä. Bailey totesi, että haastattelijat ja palkkauspäälliköt ”saavat jopa käyttää ChatGPT:tä kaivautuakseen syvemmälle mihin tahansa ehdokkaaseen tai keksiäkseen jatkohaastattelukysymyksiä.”

SmartRecruiters kokeilee ChatGPT:tä parantaakseen rekrytointiprosessiaan. Bailey uskoo, että työkalulla voi olla merkittävä rooli hakijoiden hankinnassa ja hankintaprosessin nopeuttamisessa, sillä se etsii tiettyjä ehdokkaita, kirjoittaa henkilökohtaisia hakijoille tarkoitettuja viestejä ja laatii vakuuttavia työnkuvauksia ja ilmoituksia.

”Se, miten sitä käytetään, on tärkeä. Loppujen lopuksi se on tietokone: se tuottaa laadukkaita tuloksia vain, jos syötät sille laadukasta tietoa ja kehotteita”, Bailey sanoi. ”Voit jopa käyttää sitä poistamaan puolueellisuutta sisällöstä, jos käytät sitä oikein.”

Vastaa